Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 146 1,4ТС прегрява

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Алфа 146 1,4ТС прегрява

имам 146 1.4 103 коня и ми кипна водицата в казанчето предполагам че е термостата ... та на въпроса някои може ли да даде няколко фотота да видя как да си го сменя ?
    Last edited by tonov; d.m.y г., 23:49.
    146 1.4 tsparck `98 103

Щом е кипнало казанчето, не е термостат. Търси проблема другаде.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от Hineca Покажи съобщение
      Незнам въпроса уместен ли е за темата но ще питам имам 146 1.4 103 коня и ми кипна водицата в казанчето предполагам че е термостата ... та на въпроса някои може ли да даде няколко фотота да видя как да си го сменя ?
      това какво значи, изплюла ти е капачката ли.
      точка

Comment

не не е исплюло капачката просто видях че тама балбукаше водата (антифриза)
        146 1.4 tsparck `98 103

Comment

почечето хора с които се консултирах ми казаха че е термостата ... някои можели да даде актуални цени на термостати защото рових и гледам че са три типа термостати и луднах от цени по 50-60 евро има и някви по евтини по 50-60 лв но дали са надути цените понеже от хора които са сменяли на други автомобили ми казват цени от по 8 - 12 лева ???? ... каква е истината понеже сега няма къде да проверя
          146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Най-бързия за откриване вариант - http://axm-auto.com/index2.php?brand...at=1&subcat=19
            166 JTD '02 ; 155 1.9TD BASE MY.95 ; 146 1.6TS Junior '98 - бракувана, продава се на части ; 155 1.8TS SILVERSTONE '94 -продадена

Comment

благодаря за бързият отговор ще търсим по евтин вариант
              146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Първоначално публикувано от zhenya Покажи съобщение
                Здравейте господа!
                Незнам дали е за тук въпроса ми, но някой ако може да сподели от къде мога да си купя термостат за Алфа Ромео 145, 1.6, 2000г. и къде да отида да ми го сменят. Живея в гр. Пловдив.
                Благодаря и пожелавам на всички ползотворен и усмихнат ден!
                Аз си взех термостат от Евро 07 в Пловдив от магазина на Васил Левски 145, който всъщност е склада им, за 57лв.
                Alfa Romeo 156 1.6 '98 TS

Comment

Незнам въпроса уместен ли е за темата но ще питам имам 146 1.4 103 коня и ми кипна водицата в казанчето предполагам че е термостата ... та на въпроса някои може ли да даде няколко фотота да видя как да си го сменя ?
                  Не се изтрелвай веднага към термостата. Перката включваше ли ти се, защото за да загрее толкова много може, да си е заминала тя. Обикновенно при развален термостат колите имат проблем със загряването, а не с прегряването, но има и изключения, в които може термостата да ти е заял на малкият кръг. За това те питам дали си чул да ти се пускат степените на перката
                  Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

ами мисля че включва не съм 100 % сигурен
                    146 1.4 tsparck `98 103

Comment

ами мисля че включва не съм 100 % сигурен
                      Еми, ако имаш някой приятел който да ти прави диагностика, може да види дали ти работят. Но ако няма, можеш да я запалиш на место и да следиш внимателно температурата и да слушаш дали ще ти се пусне перката.
                      Alfa Romeo 146 Junior EX/Alfa Romeo 146 Ti EX /Alfa Romeo 156 GTA EX/Alfa Romeo 147 GTA wannabe

Comment

а имали опасност така да я прегрея има и друго нещо водата се събира в разшерителния съд и след това изчезва долях я ( не е губила аннтифриз или поне не съм забелязал ) това може ли да има отношение по въпроса ?
                        146 1.4 tsparck `98 103

Comment

а имали опасност така да я прегрея има и друго нещо водата се събира в разшерителния съд и след това изчезва долях я ( не е губила аннтифриз или поне не съм забелязал ) това може ли да има отношение по въпроса ?
                          Как така се събира и изчезва, че аз не можах да хвана?
                          Ако си с металния капак можеш да тестваш много просто дали ти се включва перката. На термостата има два датчика за температурата. Единия е за уреда на таблото, а другия за инжекциона. Този за инжекциона има букса с телче. Стискаш телчето навътре и вадиш буксата. Палиш двигателя и след няколко секунди се включва първата степен, а след още няколко втората.
                          Дали ти работи термостата можеш да провериш като пипнеш дебелия маркуч, който отива към горната част на радиатора. Ако е топъл след като ти е загрял антифриза, значи отваря.
                          И да, може да ти прегрее колата.
                          146 1.6TS CF1 '98

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от vankata_ll Покажи съобщение
                            Как така се събира и изчезва, че аз не можах да хвана?
                            Ако си с металния капак можеш да тестваш много просто дали ти се включва перката. На термостата има два датчика за температурата. Единия е за уреда на таблото, а другия за инжекциона. Този за инжекциона има букса с телче. Стискаш телчето навътре и вадиш буксата. Палиш двигателя и след няколко секунди се включва първата степен, а след още няколко втората.
                            Дали ти работи термостата можеш да провериш като пипнеш дебелия маркуч, който отива към горната част на радиатора. Ако е топъл след като ти е загрял антифриза, значи отваря.
                            И да, може да ти прегрее колата.
                            ето на тази снимка съм оградил кои са топли ( червено) и кои студени (сини) маркучи а перката установих че работи и на двете степени .а с пласмасовият капак съм
                            Attached Files
                            146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Смених темостата но пак греее възможно ли е да е от датчика на термостата ? Или пък от водната помпа ?
                              Last edited by tonov; d.m.y г., 23:48.
                              146 1.4 tsparck `98 103

Comment

Working...
                              X